Succesvolle Open Monumentendag

Afgelopen weekend was het de nationale Open Monumentendag. Diverse monument-eigenaren stelden hun erfgoed kosteloos beschikbaar voor een bezoek van geïnteresseerden.
Bezoekers van het voormalige stationsgebouw van Zuidbroek kregen de mogelijkheid het geheel in oude staat teruggebrachte stationsgebouw te bezichtigen.
Bijna 200 geïnteresseerden wisten afgelopen weekend het spoorwegmuseum in Zuidbroek te vinden. Zij kregen het stationsgebouw van binnen en buiten te zien. Voor de gelegenheid was in het Museumcaf é een overheerlijk broodje gehaktbal verkrijgbaar, beschikbaar gesteld door NS.

De festiviteiten maakten deel uit van een succesvolle samenwerking tussen het Museum station
Kropswolde, het Nationaal Bus Museum , de Historische Scheepswerf in Sappemeer en het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum . Met dank aan Arriva, ProRail en NS konden bezoekers bovendien gratis pendelen tussen Zuidbroek en Kropswolde.
De gelegenheidssamenwerking was voor het tweede jaar erg succesvol , de deelnemers overwegen om de samenwerking nog verder uit te breiden.

Tags:

Comments are closed

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen.